onsdag 6. mai 2009

Trasking til Alta. Så rulleski til Nordkapp

I går la vi optimistisk i vei og snakket om lange dagsetapper på 5 mil. Vi var så ivrige at vi en stund hold "kappgangtempo" og byttet på å dra. Vi planla i detalj 3 og en halv time marsj, 1 time pause, 3 og en halv time marsj, 1 time pause og marsj igjen før vi skulle slå leir. Da mente vi begge at dette ville gå unna og målet på 17 mai ville nås.

Vi gikk 42km i går fra 1300 til 2200. De siste 10km var vi begge smadret i beina. Spesielt jeg. Det brant og fotsålen trakk seg sammen som en krok. Som om den ikke ville gå mer. Nedkjøling av beina i elva hjalp noe, men allikevel. Å traske slik i 54mil føltes da noe tungt. Undervurderte nok overgangen fra å gå på ski til tråkke på hard asfalt. Etter en kort diskusjon ble vi enige om å gå på rulleski fra Alta. Dvs ca 25mil fra Nordkapp.

Målet om 17 mai ser i dag noe tøft ut. Det er uansett ikke noe å ødelegge kropp, bein og sinn for. 17 mai feiring blir det uansett. Vi må ikke glemme at dette er en tur som også skal nytes. Kan forøvrig nevne at turen i går gjennom Tamokdalen også var en positiv opplevelse. Det var utrolig flott å gå gjennom dette alpelignende landskapet. I dag ventes utsikt mot Lyngsaplene.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Fredrik!

Rulleski må være langt å foretrekke ja, (bare en kan det)
"Take care" på de siste 25. Husk at turen er målet, og målet er bare et punktum i seg selv

Lykke til på de siste milene

t.Anne og o. Erik