tirsdag 16. september 2008

Spot messenger

Ved hjelp av satelitter holder Spot messenger orden på din posisjon. Trykker man på en knapp kan man sende en melding til venner og familie om hvor du er og at du har det bra (Check in knappen). En annen knapp angir din posisjon og en melding om at du trenger deres hjelp (Help knappen). Er det derimot krise kan du sende en rask melding til alarmsentral i europa. Denne sentralen sender videre en alarmmelding til redningssentralen i Norge (911 knappen). I tillegg kan den kobles opp mot googlemap slik at man kan følge med på posisjon og progresjon på turen.

Ask for help knappen - ved hjelp av denne knappen sender man en melding til utvalgte venner og familie at man trenger hjelp. Man sender også ved den eksakte posisjonen.
Track progress knappen - sender og lagrer ens posisjon og tillater kontakter å se din progresjon på turen ved å følge med på google map
Check in knappen - gir beskjed til kontaktene dine at du har det bra og gir beskjed om hvor du er
Alert 911 knappen - eller 112 knappen. Sender melding til en europeisk alarmsentral som videresender melding til lokal alarmsentral med din eksakte posisjon innen 20min.
mer info

Etterpåklokskap
Denne dingsen fungerte veldig bra de første 80 dagene (ca) så begynnte den å fuske. Veldig bra når den funker. De hjemme får oppdatering på hvor man er og at man har det OK! (eller trenger hjelp). Men det at den begynner å fuske er ikke bra. Som sender får man ikke beskjed om meldingen er mottatt. Det burde også vært en indikator på hvor sterke batteriene er. Hadde heller ikke vært dumt med en skjerm som viser koordinatene. GPS og nødsender i ett!

Her er en test utført av Friluftsliv

Ingen kommentarer: